poniedziałek, 12 grudnia 2016

Tagliatelle z awokado

Tagliatelle jest klasycznym włoskim makaronem, na bazie którego można przygotować wiele szybkich i smacznych dań. W mojej wersji przyrządziłam go z dość popularną kompozycją, czyli serem feta i awokado. 

Składniki:
- makaron tagliatelle
- awokado
- ser feta
- oregano/bazylia

Przygotowanie:
1. Makaron gotować około 15 minut w osolonej wodzie. 
2. Ser fera pokroić w kostkę, nastepnie podsmażyć na patelni aż do stopienia. 
3. Awokado pokroić w kostkę. 
4. Do ugotowanego makaronu dodać ser, awokado i posypać przyprawą. 

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Jeszcze tak nie jadłam :) może kiedyś wypróbuję ;)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger