Dziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim.
Składniki na kotlety (na 6 sztuk):
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- marchewka
- 1/4 małej czerwonej cebuli
- koperek
- sól
- pieprz
- chilli
- bułka tarta
Przygotowanie:
Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną chilli i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. W mojej wersji kotlety zostały podane z sałatką na bazie jogurtu greckiego.
Smacznego :)
Jeszcze takich nie jadłam, muszę kiedyś wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Cieszę się, że wyglądają zachęcająco:) Pozdrawiam również!
UsuńUwielbiam takie kotleciki, zdrowe i smaczne :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na mój jutrzejszy obiad!
OdpowiedzUsuń