Omlet na bazie mąki z kokosa to idealna propozycja dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Mąka kokosowa ma nieznaczny wpływ na poziom cukru we krwi. Dodatkowo idealnie nadaje się do wypieków, ale trzeba pamiętać, że absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, dlatego nie należy jej dodawać zbyt dużo.
Składniki:
- 2 jajka
- 1/4 szklanki przegotowanej wody
- łyżka mąki kokosowej
- masło orzechowe do posmarowania
Przygotowanie:
Jajka ubić w misce, następnie dodać mąkę i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć około 5 minut na rozgrzanej patelni. Na końcu posmarować do smaku masłem orzechowym.
Smacznego :)
apetyczny:)
OdpowiedzUsuńdziękuję, pozdrawiam :)
UsuńUwielbiam omlet, chetnie sobie taki zrobię :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam :)
Usuńa czy mozna zastapic wode mlekiem ?
OdpowiedzUsuńjak najbardziej:) pozdrawiam :)
Usuń