sobota, 30 lipca 2016

Omlet na mące kokosowej

Omlet na bazie mąki z kokosa to idealna propozycja dla osób na diecie niskowęglowodanowej. Mąka kokosowa ma nieznaczny wpływ na poziom cukru we krwi. Dodatkowo idealnie nadaje się do wypieków, ale trzeba pamiętać, że absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, dlatego nie należy jej dodawać zbyt dużo.





Składniki:
- 2 jajka
- 1/4 szklanki przegotowanej wody
- łyżka mąki kokosowej
- masło orzechowe do posmarowania

Przygotowanie:
Jajka ubić w misce, następnie dodać mąkę i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć około 5 minut na rozgrzanej patelni. Na końcu posmarować do smaku masłem orzechowym.

Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam omlet, chetnie sobie taki zrobię :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że będzie smakować. Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. a czy mozna zastapic wode mlekiem ?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger