niedziela, 10 lipca 2016

Kotlety z kaszy jaglanej

Dziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim.

Składniki na kotlety (na 6 sztuk):
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- marchewka
- 1/4 małej czerwonej cebuli
- koperek
- sól
- pieprz
- chilli
- bułka tarta


Przygotowanie:
Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną chilli i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. W mojej wersji  kotlety zostały podane z  sałatką na bazie jogurtu greckiego.

Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Jeszcze takich nie jadłam, muszę kiedyś wypróbować Twój przepis :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że wyglądają zachęcająco:) Pozdrawiam również!

      Usuń
  2. Uwielbiam takie kotleciki, zdrowe i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na mój jutrzejszy obiad!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger