niedziela, 18 października 2015

Sernik na zimno

Składniki:
- serek vitello (twarogowy, naturalny)
- 2 galaretki w dowolnych smakach (w mojej wersji agrestowa i cytrynowa)
- herbatniki
- 1 banan

Przygotowanie:
1. Nałożyć na spód tortownicy herbatniki. 
2.  Rozpuścić 1 galaretkę w 500 ml zagotowanej wody i odczekać około 2 godziny aż trochę stężeje, a następnie wymieszać ją z serkiem vitello. 
3. Tak przygotowaną masę zostawić na jakiś czas aż trochę zgęstnieje, po czym zalać nią herbatnki i włożyć do lodówki. 
4. Kiedy już sernik będzie twardy nałożyć na wierzch pokrojonego banana. 
5. Na końcu rozpuścić 2 galaretkę w 500 ml gorącej wody, odczekać około 2 godziny aż trochę stężeje i polać tym wierzch sernika.

Smacznego :)

5 komentarzy:

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger