Składniki na kotlety (około 8 sztuk):
- 0,4 kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- ser żółty
- curry
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- szczypiorek
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Pokroić ser żółty w kostkę. Mięso rozrobić z jajkami. Następnie dodać ser, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Uformować kotlety. Wyłożyć na blachę do pieczenia, po czym posypać rozmarynem. Piec w temperaturze 200 ° C około 40 minut.
Kotlety najlepiej podawać w formie tradycyjnego obiadu, czyli z ziemniakami i sałatką. W mojej wersji sałatka została zrobiona z pomidorów, ogórków, sałaty masłowej i szczypiorku. Najlepiej dodać do niej odrobinę oliwy i soku z cytryny.
Smacznego :)
Bardzo fajny pomysł na obiad, chętnie kiedyś spróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
a dziękuję:) również pozdrawiam:)
Usuń