Pomysł na szybką zupę krem z brokułów
Składniki (porcja na 1 osobę):
Składniki (porcja na 1 osobę):
- pół brokuła
- około 0,5 l wody (najlepiej woda z ugotowanych brokułów)
- łyzeczka oliwy
- łyzeczka oliwy
- imbir
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
Brokuła podzielić na różyczki i gotować około 20 minut. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Następnie ugotowanego brokuła zblendować razem z wodą. Całość przelać później z powrotem do garnka i gotować około 15 minut. W tym czasie doprawić pieprzem, solą, oregano i startym imbirem. Na końcu dolać odrobinę oliwy.
Zupa jest idealną propozycją na wiosenny obiad. Można ją podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub z grzankami.
Smacznego :)
Mój mąż bardzo lubi tego typu zupy, także muszę kiedyś spróbować zrobić tą z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ;)
Przepyszna, zdrowa i bardzo pożywna zupka :D Mniam <3
OdpowiedzUsuń