niedziela, 1 maja 2016

Zupa krem z brokułów

Pomysł na szybką zupę krem z brokułów

Składniki (porcja na 1 osobę):
- pół brokuła
- około 0,5 l wody (najlepiej woda z ugotowanych brokułów)
- łyzeczka oliwy
- imbir
- sól
- pieprz
- oregano

Przygotowanie:
Brokuła podzielić na różyczki i gotować około 20 minut. Imbir zetrzeć na drobnej tarce. Następnie ugotowanego brokuła zblendować razem z wodą. Całość przelać później z powrotem do garnka i gotować około 15 minut. W tym czasie doprawić pieprzem, solą, oregano i startym imbirem. Na końcu dolać odrobinę oliwy.

Zupa jest idealną propozycją na wiosenny obiad. Można ją podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub z grzankami.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Mój mąż bardzo lubi tego typu zupy, także muszę kiedyś spróbować zrobić tą z Twojego przepisu :)
    Pozdrawiam serdecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszna, zdrowa i bardzo pożywna zupka :D Mniam <3

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger