niedziela, 29 maja 2016

Kotlety mielone z żółtym serem

Składniki na kotlety (około 8 sztuk):
- 0,4 kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- ser żółty
- curry
- sól 
- pieprz
- rozmaryn
- szczypiorek
- natka pietruszki




Przygotowanie:
Pokroić ser żółty w kostkę. Mięso rozrobić z jajkami. Następnie dodać ser, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Uformować kotlety. Wyłożyć na blachę do pieczenia, po czym posypać rozmarynem. Piec w temperaturze 200 ° C około 40 minut.

Kotlety najlepiej podawać w formie tradycyjnego obiadu, czyli z ziemniakami i sałatką. W mojej wersji sałatka została zrobiona z pomidorów, ogórków, sałaty masłowej i szczypiorku. Najlepiej dodać do niej odrobinę oliwy i soku z cytryny. 

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na obiad, chętnie kiedyś spróbuję :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger