sobota, 20 października 2018

Sałatka z soczewicą i kiełkami

Sałatka z soczewicą i kiełkami

Do przyrządzenia sałatki potrzebne będzie zaledwie kilka składników: sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, ugotowana soczewica oraz naturalny jogurt. Sałatkę można doprawić wedle uznania, np. solą morską i pieprzem. Soczewica zawiera sporą dawkę wartościowego białka, dlatego też warto ją włączyć do diety w przypadku ograniczania spożywania mięsa.

Składniki:
- sałata lodowa
- soczewica
- kiełki rzodkiewki
- jogurt grecki
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
1. Sałatę lodową umyć i posiekać na kawałki.
2. Ziarna soczewicy gotować około 30 minut.
3. Wszystkie składniki, tj. posiekaną sałatę, ugotowaną soczewicę oraz kiełki wymieszać z jogurtem.
4. Sałatkę doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger