poniedziałek, 29 stycznia 2018

Schabowy z warzywami

Przepis na pieczony kotlet schabowy w pieprzu ziołowym z dodatkiem marchewki, pietruszki i czerwonej cebuli podany w wersji obiadowej z ziemniakami i sałatą masłową. 

Składniki:
- kotlet schabowy
- 1 jajko
- bułka tarta
- pieprz ziołowy
- koperek
- marchewka


- pietruszka
- czerwona cebula
- ziemniaki
- sałata masłowa

Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyć i gotować w łupinie w osolonej wodzie około 25 minut.
2. Kotlet schabowy obtoczyć w jajku, następnie posypać z dwóch stron pieprzem ziołowym, koperkiem i obtoczyć w bułce tartej.
3. Mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 150 °C.
4. Zetrzeć na tarce marchewkę i pietruszkę.
5.Posiekać cebulę.
4. W połowie pieczenia kotlet schabowy posypać warzywami.
5. Obrać ugotowane ziemniaki, pokroić w talarki i posypać koperkiem.
6. Pokroić sałatę - można dodać gotowego sosu do sałatek lub przyrządzić z cytryną, koperkiem i pieprzem ziołowym.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger