niedziela, 18 lutego 2018

Batony owsiane

Batony owsiane z orzechami i żurawiną

Dziś pomysł na smaczne i zdrowe batony owsiane z dodatkiem żurawiny i orzechów ziemnych. Batony owsiane świetnie sprawdzą się jako pomysł na drugie śniadanie. Są nie tylko smaczne, ale także proste w przygotowaniu. Taka przekąska to doskonały zamiennik dla batonów ze sklepowej półki, gdyż nie zawiera cukru, ani innych niezdrowych składników. 


Składniki:
- płatki owsiane
- żurawina
- orzechy ziemne
- banan
- jajko
- woda

Przygotowanie:
1. Płatki owsiane namoczyć w wodzie.
2. Do płatków dodać drobno posiekanego banana i ubite jajko, a następnie wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę.
3. Pokroić w drobne kawałki orzechy i żurawinę i wymieszać z masą.
4. Uformować batony i nałożyć na blaszkę do pieczenia.
5. Piec około 20 minut w temperaturze 150 °C.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Uwielbiam owsiane batoniki i ciasteczka. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsze batony to te domowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie batony/przekąski. Żurawina sprawdza się w nich cudownie

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger