- filet z
indyka
- 1 czerwona
papryka
- ¼ czerwonej
cebuli
- około ½ opakowania
sosu pomidorowego passata
- około 2 łyżki jogurtu greckiego
- przyprawy:
pieprz, sól, koperek, pieprz cayenne (chilli)
- mieszanka sałat
- mieszanka sałat
Przygotowanie:
Filet z
indyka pokroić w kostkę i ugotować. Pokroić cebulę i paprykę. Cebulę podsmażyć
na maśle. Następnie wlać
do garnka sos, dodać jogurt, aby sos nie był zbyt kwaśny, wrzucić paprykę i cebulę.
Podgotować aż papryka zrobi się miękka. Na końcu wrzucić ugotowane mięso. Doprawić do smaku.
Smacznego :)
Zapowiada się ciekawie :) Czekam na więcej przepisów, a póki co zapraszam do mnie: http://karolakulinarnie.blogspot.com
OdpowiedzUsuń