czwartek, 9 lipca 2015

Indyk w sosie pomidorowym

Składniki:
- filet z indyka
- 1 czerwona papryka
- ¼ czerwonej cebuli
- około ½ opakowania sosu  pomidorowego passata
- około 2 łyżki jogurtu greckiego
- przyprawy: pieprz, sól, koperek, pieprz cayenne (chilli)
- mieszanka sałat

Przygotowanie:
Filet z indyka pokroić w kostkę i ugotować. Pokroić cebulę i paprykę. Cebulę podsmażyć na maśle. Następnie wlać do garnka sos, dodać jogurt, aby sos nie był zbyt kwaśny, wrzucić paprykę i cebulę. Podgotować aż papryka zrobi się miękka. Na końcu wrzucić ugotowane mięso. Doprawić do smaku.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Zapowiada się ciekawie :) Czekam na więcej przepisów, a póki co zapraszam do mnie: http://karolakulinarnie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger