piątek, 3 lipca 2015

Napar z imbirem, cytryną i grejpfrutem


Napar z imbiru rewelacyjnie sprawdza się w chłodniejsze dni, a z dodatkiem cytryny i grejpfruta jest też dobrym sposobem na orzeźwienie. Imbir jest rośliną rozgrzewającą organizm, dlatego też jest świetnym środkiem na przeziębienie. Cytryna ma silne właściwości oczyszczające, a grejpfrut jest bombą witaminową, dzięki czemu wzmacnia odporność organizmu. Warto zacząć dzień od takiej mikstury. Zrobienie naparu jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu.




Przygotowanie:

Ukroić plasterek imbiru, obrać i zetrzeć go na tarce do szklanki. Imbir zalać przegotowaną wodą. Odczekać chwile i nastepnie dodać po 2 łyżki wyciśniętego soku z cytryny i grejpfruta.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger